onsdag, november 15, 2006

Kjentfolk i byen og spesialpedagogikk

4. klasse har sin eksamen i dag (onsdag) og i morgen. Det er derfor ingen undervisning samtidig, og vi hadde i dag muligheten til å ta en tur til byen. Förste gang vi trasket omkring alene var det litt rart. Som å gå i byen i et helt annet land, en helt annen kultur men mennesker med en helt annen kulturell bakgrunn...oj da, det gikk først opp for meg nå; det er jo et helt annet land, det er en helt annen kultur..etc.. sorry denn digresjonen. Men, i dag venner, i dag var det liksom som å være i "byn" - om dere forstår. Man kjente seg ikke som et fremmedelement - selv om vi ennå ikke har oppnådd samme brunfarge på huden vår. Ja, og i tillegg traff vi kjentfolk!

Kommende fredag skal vi igjen ha møte med alle lærerne på skolen. Sara skal snakke om de svake barna. Vi har nemlig fått det inntrykket at de dyktige elevene blir løftet på gullstol og gjerne rost opp i skyene, mens de elevene som ikke oppnår gode resultat ofte møter det motsatte. Sara, som i sin utdannelse har emnet spesialpedagogikk, gir dem forhåpentligvis noen nye tanker!

2 kommentarer:

Snillip sa...

Hehe..litt av en bytur! Litt skuffa over at dere ikke har oppnådd samme brunfarge som afrikanerne, men lenge til mars.
Spes ped ja, trengs i Norge også. Prakis i videregående i 3 uker og noen vikartimer og i Gym spiller de flinke med de flinke og de med stort forbedrings potensiale blir alene. Prøvde å rette på det, men skulle gjerne prøvd taktikken du hadde på fotballbanen i sommer,3x og 9 x..

Benedictus sa...

7x fungerer veldig bra her. Da jobber alle bra. Forsök det du også...