Ripsen skal kokes over et vannbad:
Deretter skal saften siles og kokes opp med sukker. Skummet må fjernes fra den langsomt kokende ripssaften:
Resultatet ble 4 glass med velsmakende ripsgelè:
Den oppmerksomme leser reagerer kanskje når det står "... 4 glass..." mens det bare er avbildet to og et halvt glass. Det fjerde glasset var dessverre ikke til stede da bildet ble tatt.
Av "restene" kan man gjøre et ekstra oppkok og få en bolle med nydelig ripsgrøt:
3 kommentarer:
Flott jobbet. Men det går lettere med saftkoker. Jeg har en etter mamma som jeg bruker. Det er forresten en maken til salgs i bruktbutikken akkurat nå.
Å, det såg mysigt ut. Önskar jag kunde få smaka lite. Vadå? En gris utanför fönstret??
Ps. jag har nu flyttat.. igen.
/becka
Geleen er kjempegod, vi fikk et glass.....
Legg inn en kommentar